Der er blandt danske SMV’er en stor efterspørgsel og et stort behov for viden om særligt regulatoriske forhold på det amerikanske marked, der indgår som et væsentlig element i udvikling af nye medicotekniske produkter. Også viden om tilskudsordninger og adgang til hospitaler samt forskere og forsikringsselskaber i USA efterspørges. På den baggrund har MedTech Innovation siden 2015 faciliteret tre BSR Innovation Express-finansierede aktiviteter rettet mod det amerikanske marked. Aktiviteterne er suppleret med møder direkte finansieret af MedTech Innovation.

En undersøgelse blandt netværkets deltagere har desuden peget på behovet for en MedHub i USA. MedTech Innovation arbejder derfor at bygge videre på de stærke resultater og relationer netværket har bygget til Medical Alley Association i Minneapolis samt den fra High Tech Summit nyetablerede relation til Texas Medical Center i samarbejde med DTU Business. Dels ved at søge finansiering til etablering af en platform, der kan katalysere medtech-virksomheder til USA inden for det regulatoriske område, reimbursement og markedsadgang, dels ved at gennemføre en ny udvekslingstur til USA i efteråret 2018 (finansieret med BSR midler).

MedTech Innovation har i efteråret 2017 etableret et ERFA netværk for USA (US-SIG) med fokus på FDA godkendelser og markedsadgang. Der er pt. 30 virksomheder i netværket. Der afholdes fire møder årligt.

Texas Medical Center tilbyder i efteråret 2018 medical device startups et acceleratorforløb i Houston. Udover kontorfaciliteter i verdens største medical center tilbyder de forskellige events og workshops, der bidrager til virksomhedernes fortsatte udvikling.

De fleste danske medico, sundheds- og velfærdsteknologiske virksomheder søger traditionelt mod de kendte, ofte stærkt regulerede og konkurrenceprægede markeder i Norden, Tyskland, UK og USA. Mange overser dermed emerging markets i vækst, hvor det økonomiske vækstpotentiale er langt højere.

Den indiske medico- og velfærdsindustri er i rivende udvikling. Indien tripler deres økonomi hvert 10. år og forventes at være verdens tredje største forbrugermarked i 2025. Indiens medtechindustri er spået til at nå $50 B i 2025, fra $10 B i 2015, og de er i top to, når det kommer til sundhedsturisme. Derfor inviterede MedTech Innovation i august 2017 til arrangementet ‘Knæk nøden – Medtech og healthcare på emerging markets’, der henvendte sig til virksomheder, som ville høre om muligheder og erfaringer med det indiske marked.

Eventet italesatte det økonomiske vækstpotentiale for danske virksomheder i form af et kæmpe low cost område og et meget attraktivt high end marked. Danmarks ambassadør i Indien, Peter Taksøe, åbnede arrangementet, der også bød på indlæg fra blandt andre Dansk Industri og Innovation Centre Denmark India samt tre cases om eksport til det indiske marked.

Ophævelsen af de økonomiske sanktioner mod Iran har åbnet op for et af de største markeder i Mellemøsten – et marked der, befolkningsmæssigt, er på størrelse med Tyskland. Det er 80 millioner potentielle nye kunder.

Force Technology og DTU Business har sammen med Novo Nordisk, Syhler Consulting og Trifork eHealth undersøgt, hvordan danske virksomheder med CE mærket medicinsk software kan opnå markedsadgang til det iranske marked.
Der er gennemført en GAP analyse af de regulatoriske krav, der stilles fra myndigheder i Iran sammenholdt med danske (og europæiske) krav til medicinsk software. Bliv klogere på markedsadgang til det iranske marked for medicinsk software i nedenstående whitepaper.

Hent rapporten Entering the Iranian market with Software as a Medical Device.